3. den 20.6. 1993

BÍLEK - PRAHA

NEDĚLE

MAPA

 

SVORADOVA KRIZE

8.00      Vstáváme.

8.15      Poustevník vstává. Následuje snídaně, v pohodě  balíme. (bez spacáků) Mírně zamračeno, potom polojasno. Vítr.

10.00   Opouštíme Bílek a směřujeme na Habry. Zastavujeme ještě v  Chotěboři u KABA sportu. Svítí slunce, ale postupně se zatahuje. Vše nasvědčuje tomu, že Svorada těžko udrží krok.

11.17   Habry - 3 min. zpoždění. Vědomi si toho, že nesmíme zabloudit,  čekáme na Svoradu před každou křižovatkou. Přesto se nám podařilo zabloudit.

12.05   Klucké Chvalovice - začala velká přeháňka a museli jsme se schovat v Budce.

12.25   Přestalo pršet a dojeli jsme na Zbýšov. Tam je silnice Čáslav -  Ledeč. Tam nás potkala další bouřka. Přečkali jsme jí v lese.  Dále jsme špatně odbočili na Petrovice I. Tam už je to velmi podivné. Od Zbraslavic se stále vzdalujeme.

13.30   Přijeli jsme na hlavní silnici Čáslav - Tábor. Zbraslavice pořád nikde. Objevil se velmi prudký vítr a Svorada  tím ještě více ztrácí.

 

14.40   Chiapucci spurtuje do Zbraslavic. V kopci mu však došel dech a  Indurain ho předjel na náměstí. Konečně !! Zbraslavice - oběd. Svorada nechce věřit. Viděl už dvě  restaurace. Jel tak pomalu, že mohl číst i nápisy. Obsluha v  restauraci nebyla už tak vynikající. Ceny však velmi přístupné.  (viz. výše).

15.50   Konečně vyjíždíme na Uhlířské Janovice (liják, dobrý oběd).  Následují dva - tři kopce, kde zas Svorada viditelně ztrácí.  Chvílemi i 6 minut. Zase vylezlo sluníčko, ale ne na dlouho.

16.40   Uhlířské Janovice. Tam následují rovinka a hustší provoz. Svorada  se konečně chytil alespoň na čas.

17.30   Kostelec n. Č. Lesy - Indurain a Chiapucci rozjeli další únik a  využil toho zbloudilý cyklista na horském kole. V Mukařově  poděkoval a jel rovně na Prahu.

18.15   Babice - drobně svačíme a čekáme na Svoradu (0:10). Potom se  společně zastavujeme na Fantu - fantastická limonáda.

18.45   Směřujeme na Újezd a Klánovice abychom se vyhnuli velkému  provozu. Doufáme, že se Svorada rozjel, ale na 1. kopci konec.  Volnou jízdou za západu slunce přijíždíme domů.

 20.17  Příjezd.

 

Údaje o 3. dnu:

 

Doba příjezdu do cíle(TOT)

10:28.35

Čistý čas na kole (Tm)

7:27.47

Vzdálenost (DST)

153 km

Průměrná rychlost celkem (TAVS)

14.6 km/h

Průměrná rychlost (AVS)

20.3 km/h

Maximální rychlost (MXS)

48 km/h

 

 

 

 

zpět

trasa 1993

další den