7. den 24.7. 1993

VILSHOFEN - ENGELHARTSZELL

SOBOTA

MAPA

 

PASSAU

06.00   Vstáváme. Dnes dříve, abychom stačili nakoupit v Passau. Obloha  opět silně zatažena. Rychle se vytrácíme z nepříjemného místa.

08.20   Vyjíždíme po přímé silnici na Pasov. Dunaj je špinavý a hodně  rozvodněný.

09.20   Pasov. Zastavujeme u nádraží. Nejprve hledáme potraviny a pekaře.  To první s problémy. Napakovali jsme se do Rakouska. Vodu  doplňujeme v kuchyni Hotelu naproti nádraží.

11.00   Vycházíme na procházku kolem staré části Pasova a také se koukáme  po obchodech. Martin sháněl disketu do PC. Ostatní už nemáme dost peněz, tak spíš jen přihlížíme. Bloudíme mezi Innem a Dunajem. Nesměl chybět ani oblíbený McDonald

12.20   Obědváme na lavičce před nádražím.

13.00   Opouštíme město a směřujeme k hranici. Dunajská cesta pro  cyklisty vede po druhém břehu a tak trochu bloudíme městem.

13.40   Jsme na celnici s Rakouskem. ( No problem ) Kontrolují pouze  Poustevníka. Jedeme podél Dunaje a prohlížíme si panorama  krajiny. Řeka je jako zařezaná do kopců. Na jedné straně Rakousko  a na druhé Německo. Rovina stejná jako z Regensburgu. Střídáme  silnici s cyklistickou stezkou. Konečně pomalu začalo vycházet  slunce. Přijíždíme do města Engelhartszell. Zastavujeme v malebné  hospůdce. Pivo to jistí ( 25 öS ). Následuje honba za hledáním  vhodného místa ke spaní. Vylézáme strašnej kopec a na hoře nápis  privat. Nevadí, pokračujeme vejš vedle a táboříme opět na cestě.  Docela to de. ( Hodně klíšťat ).

 

 

 

Údaje o 7. dnu:

 

Doba příjezdu do cíle(TOT)

7:02.40

Čistý čas na kole (Tm)

2:30.40

Vzdálenost (DST)

59.5 km

Průměrná rychlost celkem (TAVS)

8.3 km/h

Průměrná rychlost (AVS)

23.3 km/h

Maximální rychlost (MXS)

45 km/h

 

 

 

 

 

zpět

trasa 1993

další den