5. den 22.7. 1993

EGLSEE - KRUCKENBERG

ČTVRTEK

MAPA

 

REGENSBURG

07.00   Vstáváme. Na obloze je husté mléko, ale neprší. V klidu snídáme a  balíme, když najednou po osmé hodině začne krápat. Je vidět, že  počasí je opět proti nám. Teprve po 9.30 déšť přestal. V 10.15  odjíždíme směrem na Burglengenfeld. Počasí stále nic moc. Fouká  vítr. Pokračujeme na Regensburg a projíždíme městem Regenstauf.  Přejíždíme ( špinavou ) řeku Regen.

12.00   Regensburg. Vysvitlo slunce a vlezli jsme hned do prvního  supermarketu. Prohlížíme kvanta zboží, ale nic nás nezaujalo.  Jedeme dál směrem do centra a vidíme komplex SUPERMARKETU (HERTA 2000). Zaujal nás více než předchozí. Prohlídkou jsme byli  tak omámeni, že jsme nemohli najít cestu ke kolům. Na obloze se furt honí tmavé mraky.

13.30   Obědváme.

14.00   Přemísťujeme se do historického centra. Hned nás zaujal McDonald  a především jeho záchody. Hledáme pekařství, kde by měli  nejlacinější chleba. Přitom si prohlížíme pamětihodnosti ( katedrálu ). Taky jsme si prohlídli cyklocentrum a Martin si  koupil asi nejdražší broskev v životě - 1,- DM. Vracíme se ke  kolům a odjíždíme v 15.50 směrem na Donaustauf. Za ním vjíždíme  na " cyklobahn ", který kopíruje Dunaj. Počasí se změnilo. Nebe  je skoro bez mraků a horko. Stavíme v malebné hospůdce. Dali jsme  si piva a Poustevník limonádu. Doplnili jsme také vodu.

17.45   Pak už jedeme hledat místo k přenocování. Bereme co je - mnoho  klíšťat, zatím ne na nás. Při cestě na místo přenocování Libor  utopil kolo v blátě. V 9 hodin večer jsme opět slyšeli srnce.

 

Údaje o 5. dnu:

 

Doba příjezdu do cíle(TOT)

7:48.57

Čistý čas na kole (Tm)

2:43.51

Vzdálenost (DST)

58.8 km

Průměrná rychlost celkem (TAVS)

7.4 km/h

Průměrná rychlost (AVS)

19.9 km/h

Maximální rychlost (MXS)

   km/h

 

 

 

 

zpět

trasa 1993

další den