2. den 21.7. 1992

TŘESOVICE - DEŠTNÁ

ÚTERÝ

MAPA

VIETNAM

05.21 Vylézá slunce. Martin je již vzhůru, Libor má půlnoc. Petr čeká na  budíček. Slunce nás láká z postele. Objevujeme brouky na každém místě.

08.11 Vyjíždíme o 2 minuty dříve než včera. Nemáme přesnou mapu a nejsme  si jisti kam jedeme. Petr nemůže najít popelnici a tahá se s  odpadky skoro 12 km. Šťastně nacházíme silnici na Jaroměř.  Rovina, samá rovina, jedeme v pohodě. V Jaroměři si díky objížďce  prohlížíme město.

10.10 Přijíždíme k jezeru Rozkoš u České Skalice. Voda je teplá,  napájíme se limonádou. Ve vodě pozorujeme mladou slečnu v žluté nafukovací vestě, jak surfaří a Petra málem trefila plachtou.  Je velmi zajímavým objektem.

14.15 Odjíždíme do hor směrem na Nové Město nad Metují. Neuvěřitelně  tropické vedro. Za Novým Městem absolvujeme kopec 1. kategorie.  Petr začíná mít problémy s kolem. Vedro ubírá mnoho sil.

15.15 Bohdašín - marně klepeme do dveří zavřeného hostince. Problémy se zadním kolem pokračují.

15.45 Ohnišov - neuvěřitelná smůla. Petr strhává držák lanka u přehazovačky. Konec ! Dále již musíme pokračovat pěšky. Pokračují  nepříjemné kopce. Zvolili jsme nejnevhodnější cestu, ale Libor tvrdí, že je tu hezká krajina. Dá Bůh, že má pravdu. Vyčerpaní  vedrem docházíme do Bystré, kde zaháníme žízeň dvěma limonádami.

17.30 Pěší chůzí docházíme na hlavní silnici " Dobruška - Deštné ".  (Cedule Deštné 5 km. ) nezavání optimismem. Liborovi to připomíná  silnici Soběslav - Roudná ?! Neztrácíme humor.

17.49:02 Vjíždíme do Deštné a směřujeme k nejbližší hospodě. Pivo a  limonády na sebe nenechaly dlouho čekat. Limonádový Joe zaokrouhluje počet limonád na 10 (High score). Petr a Martin  dávají přednost pivu. Slečna hospodská nás seznamuje s člověkem,  který nám pomůže řešit problém s poškozeným kolem. Doplňujeme  vodu.

18.40 Opouštíme hospodu a hledáme místo k utáboření směrem na Šerlich.

18.55 Nacházíme příhodné místo ve svahu, hned vedle studánky. Lepší místo  jsme si nemohli přát. Jsme vysíleni, nedáváme ani večeři. Zapínáme  walkmana a leháme. The Cure vystřídají DM - Black celebration.  Ticho narušuje jen studánka. Nadšeně jsme se i umyli a vyčistili  zuby. (Libor použil baterky koupené v Bystré). Noc je krásná a  příjemná, spíme jako špalky.

 

Údaje o 2. dnu:

 

Doba příjezdu do cíle(TOT)

10.38:16

Čistý čas na kole (Tm)

5.42:55

Vzdálenost(DST)

71 km

Průměrná rychlost celkem (AVST)

6.4 km/h

Čistá průměrná rychlost (AVS)

12 km/h

Maximální rychlost (MXS)

43 km/h

 

zpět

trasa 1992

 

další den