První velká výprava

(Velkou výpravou se vždy rozumělo výjezd na týden i více dní, naproti tomu malé výpravy byly většinou jen na víkendové

20.7. - 2.8. 1992

Triatlon

(název celé výpravy)

1. den 20.7. 1992

PRAHA - TŘESOVICE

PONDĚLÍ

MAPA

HRDINA DNE

(název dne)

Předpokládaný výjezd v 8.00 se jemně zdržel - Libor  fotil... Velmi horko, vítr v zádech, vyjíždíme v 8.13 z Prahy 8  Famfulíkova 14. Prahu opouštíme v 9.05 v Horních Počernicích, pokračujeme  směrem na Poděbrady. Cesta probíhá podle plánu, rychlostí 24 km/h. 1. problém v Sadské předjíždíme tři neohrabané kombajny a divnou škodovku.

Start   (tak tady to všechno začalo)

Další přestávku jsme udělali v Poděbradech, kde Martin  prudce zabrzdil a Petr utrpěl zranění. Martin má roztrženou  tašku. To však není všecko. Systém objížděk v Poděbradech nám  umožnil prohlédnout si celé město. Dále pokračujeme na Chlumec  nad Cidlinou, kde začínají první kopce. Nálada v týmu výborná.  Před vesnicí Dlouhopolsko odbočujeme na Městec Králové. Tam  dáváme první delší přestávku. 11.30  Dáváme si v místním hostinci limonádu a poté zmrzlinu.

 

 12.01 Odjíždíme směrem k Novému Bydžovu. Je stále velké horko.  Za Bydžovem dáváme další přestávku, protože Martin již kručí  hlady. Při jídle nás vyrušil snad jen kombajn.

 13.45 Odjíždíme na Nechanice po dlouhé rovince. Před Lubnem  (Nechanice)- další krize: Martin málem přejel nepozornou  mourovatou kočku.

 14.30 Odbočujeme v Lubnu směrem na Třesovice.

 14.45 Přijíždíme do cíle a hledáme vhodné místo k utáboření.

                        Po několika marných pokusech nacházíme příjemné místo  u lesa, kde odkládáme těžké věci a odjíždíme hledat (v rámci  tréninku) hospodu. Příjemná paní s námi sice dlouho hovořila, ale nic nám důležitého neřekla. Snažíme se najít hospodu po  vlastní ose. Mokrovousy-zavřeno, Třesovice-zavřeno, nezbývá než  zpět do Lubna k soukromníkovi. Tam nacházíme oázu po  půlhodinové projížďce.

 16.15 Vracíme se do Třesovic a zcela vysíleni uléháme na karimatky.  Martin šije svoji roztrženou tašku.

Údaje o 1. dnu:

 

Doba příjezdu do cíle(TOT)

6:49.15

Čistý čas na kole (Tm)

4:42.28

Vzdálenost(DST)

108 km

Průměrná rychlost celkem (AVST)

15.6 km/h

Čistá průměrná rychlost (AVS)

22.7 km/h  

Maximální rychlost (MXS)

38 km/h

 

                         

Ležíme na příjemném místě u lesa s krásným výhledem do  kraje. Dáváme si večeři a partičku lízaného Mariáše. Všichni  odpočívají. Klid narušují pouze neškodní brouci. Kolem deváté  hodiny Martin uslyšel vzdálené vytí neznámého zvířete. Hluk se  neustále opakuje a vznikají obavy, zda to není vlkodlak. Nikomu  nebylo do smíchu. Naštěstí zvíře někam zmizelo a už nebylo  slyšet. Noc je příjemná, jsou vidět hvězdy. Libor si libuje svým polštářkem vycpaným peřím. Dělá nám chutě. Noc proběhla v klidu.

 

zpět

 

další den