1. den 15.5. 1993

PRAHA - KARLOV

SOBOTA

MAPA

 

CHČIJE A CHČIJE

08.00   Sraz u domu Černého 426 u Petra.

08.16   Vyjíždíme (jedeme už všichni). Počasí nevypadá vůbec nadějně.  Optimismus ale panuje. Během cesty Prahou začíná pršet. Je to velmi  nepříjemné. Přece se však déšť na chvíli oddálí a Martin volí  cestu po nábřeží. Zima není ale drobně mrholí. Přejíždíme přes  most Legií a Petr má zase smůlu. Na vlhké vozovce vjelo zadní  kolo do koleje. Následuje nepříjemný pád a zase rozbité koleno.

09.30   Dáváme první zastávku před přejezdem za Radotínem. Stále prší.  Upravujeme tašky na kole a sledujeme jak se závory zvedaj a  padaj.

09.50   Vyjíždíme směrem na Karlštejn už za hustého deště. Černošice -  stojíme zase na závorách. Počasí se nelepší, obloha je velmi  zatažená.

10.30   Vyfuněli jsme až nahoru ke hradu Karlštejn. Petr a Poust. si

             dávají sušenku - Martin vyčkává.

11.00   Déšť zesiluje. Jedeme do Srbska a na Tetín. Jsme už promoklí a  zacákaný. Obloha stále zatažená.

11.30   Tetín - zastavujeme u místních potravin, protože déšť se už nedá  vydržet. Jsme v rozpacích co dál. Martin nelenil a využil nucené  pauzy k obědu. (pozn. měl hlad) Minuty ubíhají, ale déšť  nepřestává. Poust. se nakonec rozhodl uvařit si čaj.

13.15   Déšť konečně ustal a tak popojíždíme na Koněprusy. Po chvíli  Libor zjistil, že computer nejde (v důsledku vlhka) (54 km).

13.45   Vydrápali jsme se do Koněpruských jeskyní, Poustevník je proti  návštěvě. Stále ale prší.

14.30   Opouštíme jeskyně a pokračujeme na Zdice. V jednom z prudkých  kopců Poustevník předvádí akrobata. Vyjel ze silnice do příkopu  a lehne. Toto číslo vyvolalo údiv a Poustevník musel být focen.

15.00   Další přestávka. Najednou se mraky rozutekly a začalo svítit  sluce. Museli jsme sundat přebytečné oděvy. Obloha k nepoznání.  Vedro. Zdice - velmi nepřehledné město. Nemůžeme se tam vocať  vymotat. Potom pak nacházíme cestu na Křivoklát. Začíná být

             dusno, silnice rychle schne. Následuje kaskáda kopců. Poustevníkovi vyschne computer a začal měřit. Projíždíme velmi krásnou  přírodou. Poust. chvílemi zaostává, viděl krámek se zmrzlinou.

 16.35  Jsme na místě (2 km za Karlovem v lese u silnice ) Příjemné  prostředí, sem tam auto. Liborovi překáží v ležení kámen. Velký  problém. Poust. ho však odstranil.

 

Údaje o 1. dnu:

 

Doba příjezdu do cíle (za dva dny a měsíce (TOT)

8:38.15

Čistý čas na kole (Tm)

4:43.51

Vzdálenost (DST)

87 km

Průměrná rychlost celkem (TAVS)

10.1 km/h

Průměrná rychlost (AVS)

18.1 km/h

Maximální rychlost (MXS)

59 km/h

 

 

 

zpět

trasa 1993

další den