8. den 27.7. 1992

NOVÁ VES - VRANOV

PONDĚLÍ

MAPA

 

CIKÁNI

03.30   Libor nás budí. Proti původní dohodě o vstávání hovoří naprostá  tma. Jen Libor vstává. Hledá s baterkou dobře schovaný ešus. My  však spíme dál. Libor nám oznamuje, že ešus našel. Tomu však  nikdo nevěnuje valnou pozornost - spí se dál.

05.00   Petr vstává. Dává pokyn, aby se ostatní zvedli. Martin si čistí  zuby ve vodě. Cítíme však zimu. Snídáme jen zbylé sušenky.  Balíme.

07.02   Odjezd směr Vlasatice - Znojmo. Jedeme po dost nekvalitní  silnici. Najíždíme na hlavní silnici Pohořelice - Znojmo.

09.15   Znojmo - vjíždíme do centra. Nalézáme pěkný park, kde bychom  mohli dát kola do stínu. Začíná být nesnesitelné vedro. Vyčíhla  si nás však rodinka Cikánů. Jsou neodbytní. Stará Cikánka chce snad hádat z ruky. Dlouho se nerozmýšlíme a stěhujeme kola dál do  centra. Nakupujeme raději po dvojicích, protože obavy z Cikánů  jsou nemalé. Libor navštěvuje i cyklocentrum (nic moc). Znojmo  nás moc nenadchlo.

11.00   Odjíždíme směr Jihlava a odbočujeme na Vranov nad Dyjí. Celkem  rovina, ale strašné vedro.

12.00   Vranov - dáváme si limonádu. Dohadujeme se, kde zakotvit u  přehrady

12.30   Jsme na přehradě, ale nemůžeme najít místo k táboření. Vše někomu  patří. Nejdřív přejíždíme přehradu, pak 3 km po silnici u břehu,  pak pěšky po úzké těžké cestě a nakonec (Liborův nápad) do  prudkého kopce. Nakonec jsme našli místo hluboko v lese.

13.50   Zamykáme kola a spěcháme na pláž. Tolik se na vodu těšíme. Je  velmi čistá.

15.00   Vracíme se najíst do stínu lesa. Libor objevuje zajímavé tvory.  (Člen Pavoukovci).

17.00   Petr a Martin jdou ještě do vody. Je pořád velké horko

.

 

Údaje o 8. dnu:

 

Doba příjezdu do cíle(TOT)

7:45.08

Čistý čas na kole (Tm)

3:33.49

Vzdálenost (DST)

70 km

Průměrná rychlost celkem (AVST)

9.2 km/h

Čistá průměrná rychlost (AVS)

18.8 km/h

Maximální rychlost (MXS)

49 km/h

 

 

 

 

zpět

trasa 1992

další den